دسته : جامعه شناسی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 441 KB
تعداد صفحات : 113
بازدیدها : 317
برچسبها : مرگ و میر كودكان
مبلغ : 12000 تومان
خرید این فایلبررسی عوامل مؤثر بر مرگ و میر کودکان در شهر میانه
فهرست مطالب
فصل اول
مقدمه
طرح مساله.
اهمیت مو ضوع
اهداف تحقیق.
فصل دوم
تحولات جمعیت جهان
تحولات جمعیت ایران.
تحولات مرگ و میر در جهان.
تحولات مرگ و میر در ایران
ویژگیهای جمعیت شناختی شهر میانه.
فصل سوم
الگوهای تئوریک مرگ و میر کودکان.
الف) تئو ریهای مر بو ط به مرگ و میر کو دکان
1- چار چوب موسلی و چن.
2- چارچوب تحلیلی دونالد دبلیو- ماتسون و همکاران
3- تئو ریهای تغییرات اجتماع در سطح کلان
3-1- تئو ری مدرنیزاسیون.
2-3- تئوری طبقه بندی جنسی
3-3- تئوری وابستگی
ب) علل و عوامل موثر بر مرگ و میر
پیشینه تحقیق
تعدادی از مطالعات انجام شده در ایران
تعدادی از مطالعات انجام شده درجهان
فصل چهارم
روش تحقیق.
شیوه نمونه گیری.
فرضیه های تحقیق.
متغیر وابسته
متغیر های مستقل.
تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای مستقل.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها.
1-توصیف داده ها.
2-تبیین و تفسیر داده ها.
روش رگرسیون لو جستیک
روشهای ارزیابی نیکویی برازش.
نتیجه مدل ابتدایی.
مدل نهایی روش رگرسیون لو جستیک
مقایسه مدل های متفاوت.
روشهای نیکویی برازش مدل نهایی رگرسیون لو جستیک
فصلپنجم
نتیجه گیری
فهرست منابع
=============================
بخشهایی از متن:
مقدمه
در دوران ما قبل کشاورزی، دوره گردآوری خوراک، انسانها علاوه بر مشکل کمبود غذا، با خطرات زیادی از جمله خطر حیوانات وحشی، سیل، رعد و برق، طوفان و غیره مواجه بودند و به دلیل ابتدایی بودن تکنولوژی آن زمان، انسانها توان مقابله با این خطرات را نداشتند، بنابراین،مرگ و میر در آن دوران خیلی بالا بود. ولی با انقلاب کشاورزی، یکجانشینی و با تولید مازاد مواد غذایی، سطح مرگ ومیر نسبتا پایین آمد و نرخ رشد جمعیت نیز تا اندازه ای افزایش یافت. بعد از آن با وقوع انقلاب صنعتی و بدنبال پیشرفتهایی که در زمینه های فنی و تکنولوژیکی، بهداشتی و درمانی، وضع تغذیه، حمل و نقل و ارتباطات صورت گرفت، مرگ و میر کاهش پیدا کرد. این مسئله ابتدا در کشورهای توسعه یافته رخ داد، بعد از جنگ جهانی دوم، بدنبال صدور تکنولوژی درمان و کنترل مرگ به کشورهای در حال توسعه، سطح مرگ و میر در این دسته از کشورها نیز با شتاب بیشتری شروع به کاهش کرد که طبیعتا رشد فزاینده جمعیت این کشورها را در پی داشت. البته بیشترین کاهش مرگ و میر مربوط به مرگ و میر کودکان و اطفال بود. محاسبات مک کئون (1975) نیز بیانگر این نکته است:
«یک سوم از کاهش عمومی مرگ و میر در انگلستان مرتبط با کاهش مرگ ومیر در نخستین سال زندگی و نیمی از آن مرتبط با کاهش مرگ ومیر در پنج سال اول زندگی بوده است»
در حال حاضر میزان مرگ و میر کودکان در کشورهای در حال توسعه خیلی بالاتر از کشورهای توسعه یافته است، اینکه چه عواملی باعث بالا نگه داشته شدن این میزان در کشورهای در حال توسعه میشود، بر اهمیت بررسی عوامل مؤثر بر مرگ و میر کودکان و مکانیسم تأثیرگذاری آنها میافزاید. بنابراین در این تحقیق تلاش میشود عوامل مؤثر بر مرگ و میر کودکان شهر میانه مورد بررسی قرار بگیرد تا با آگاهی بیشتر از این عوامل و مکانیسم تأثیرگذاری آنها، راهحلهای بهتری جهت کاهش میزان مرگ و میر کودکان ارائه گردد.
در فصل اول پس از بیان مسئله و تبیین اهمیت موضوع، به بیان اهداف تحقیق پرداخته شده است. در ادامه نیز نظری اجمالی به تحولات جمعیت جهان و ایران، تحولات مرگ و میر در جهان و ایران انداخته شده است و در آخر همین فصل اشاره ای به ویژگیهایشهر میانه شده است.
فصل دوم نیز شامل تئوریهای مرگ و میر، پیشینه تحقیق و مدل تحلیلی تحقیق می باشد. در فصل چهارم نیز، روش شناسی تحقیق، چارچوب تحلیلی تحقیق، فرضیهها، تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای مستقل و وابسته آورده شده است.
در فصل چهارم ابتدا توصیف داده ها و سپس تحلیل دو متغیره آنها صورت گرفته است. بدلیل اسمی (دو حالته) بودن متغیر وابسته، برای بررسی دقیق تر روابط بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته از روش رگرسیون لوجستیک استفاده شده است. تحلیل و تفسیر این روش در قسمت پایانی فصل چهارم میان گردیده است و در فصل پنجم، نتیجه گیری تحقیق آورده شده است.
طرح مسأله
مرگ و میر یکی از مؤلفههای اصلی جمعیتی است که نقش مهمی در تعیین رشد جمعیت ایفا میکند. بنابراین انسانها از دیر بازتلاش کرده اندتا با کنترل این مولفه ، کنترل رشد جمعیت را تا حدودی در اختیار خود داشته باشند. سیاست جمعیتی در مورد مرگ و میر، همیشه و درهمه جا بدینگونه بوده است که میزان مرگ و میر به حداقل رسانیده شود. در رابطه با همین موضوع زنجانی این چنین می گوید؛ «هر چند که نمی توان نقطه شروع تفکر انسان در باره مرگ را تعیین کرد، لیکن به حکایت یافته های باستان شناسی و اسناد مذهبی می توان بر این نکته تاکید گذاشت که تلاش برای درک اسرار مرگ و چگونگی آن از نخستین موضوعات مورد توجه انسان بوده است، شاید به همین دلیل است که در جمعیت شناسی نیز، مطالعه علمی مرگو میر پیش از سایر موضوعات مورد توجه بوده است».
.
فصل دوم
الگوهای تئوریک مرگ و میرکودکان پیشینه تحقیق
الگوهای تئوریک مرگ و میر کودکان
الف) تئوریهای مربوط به مرگ و میر کودکان
ب) علل و عوامل موثر بر مرگ و میر کودکان
الف) تئوریهای مربوط به مرگ و میر کودکان
1 – چارچوب موسلی – چن:
«موسلی و چن در سال 1984 چارچوب تحلیلیای را برایبررسی زنده ماندن کودکان در کشورهای در حال توسعه ارائه دادهاند که در این مدل عوامل اقتصادی – اجتماعی از طریق عوامل بلافصل بر مرگ و میر کودکانتأثیر میگذارند. عوامل بلافصل این مدل عبارتند از:
1-عوامل مربوط به باروری (رتبه ولادت – فاصله موالید)
2-آلودگی محیط (هوا – غذا – آب)
3-تغذیه نامناسب
4-صدمات (تصادفی – عمومی)
5- مراقبت فردی در مقابل بیماری (مراقبت های فردی – مراقبت های پزشکی)
عوامل اقتصادی -اجتماعی مدل موسلی و چن در سطوح سه گانه فردی، خانوار و سطح اجتماع و از طریق عوامل بلافصل (که مکانیسم اساسی موثر بر فرایند بیماری را نشان می دهند) بر مرگ و میر کودکان تاثیر می گذارند، که این سطوح عبارتند از:
1-سطح فردی (توانائیهای والدین – سنت ها، هنجارها، نگرش ها)
2-سطح خانوار (درآمد – ثروت)
3-سطح اجتماع (وضعیت اکولوژیکی- اقتصاد سیاسی- نظام بهداشتی) (Mosley and Chen, 1984)
(Hanmer and etal , 2003) به جای سطوح سه گانه عوامل اقتصادی – اجتماعی، پایگاه اقتصادی – اجتماعی را بیان کرده اند و معتقدند که پایگاه اقتصادی – اجتماعی به طور اساسی از طریق عوامل بلافصل که با خطر ابتلاء واحتمال مرگ مرتبط اند، بر مرگ و میر تاثیر می گذارند.
خرید و دانلود آنی فایل