دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 102 KB
تعداد صفحات : 100
بازدیدها : 372
برچسبها : ماهواره رشد اجتماعی برنامه های ماهواره ای نوجوانان
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی رشته مشاوره موضوع پایان نامه : تاثیر برنامه های ماهواره ای بر رشد اجتماعی نوجوانان شهر ابهر
رشد اجتماعی فرآیندی است که از طریق آن فرد، آگاهی ها، ارزشها، برقراری روابط اجتماعی و مهارتهای اجتماعی را کسب می کند و این اکتسابات او را قادر می سازند که با جامعه وحدت یابد و به نحوی انطباق یافته رفتار کند.
مسئله ماهواره در سطح بین الملل در سال 967 در کمیته فرعی حقوقی استفاده صلح جویانه از فضای ماورای جو مطرح شد. یعنی پخش مستقیم ماهواره هنگامی مورد توجه قرار گرفت که تحولات تکنولوژی آنچنان پیشرفته نبوده و به گفته دکتر داود باوند، کارشناس حقوق بین الملل و استاد دانشگاه هدف اولیه استفاده از ماهواره در دهه 60 بیشتر برای توسعه آموزش از جمله مبارزه با بی سوادی بود، بخصوص در جوامعی مثل: استرالیا، روسیه و هند که قلمرو گسترده ای داشتند روستاهای دور دست نمی توانستند از امکان آموزشی و تحصیل برخوردار باشند.
اینک در پایان نامه حاضر نظر بر این است که بدانیم این تکنولوژی پیشرفته چه رابطه ای با رشد اجتماعی نوجوانان جامعه کنونی ما دارد؟ فرضیه های پژوهش عبارتند از:
بین تماشای برنامه های ماهواره و رشد اجتماعی نوجوانان 15 الی 18 ساله رابطه وجود دارد.
بین دختران و پسران دبیرستانی در میزان رشد اجتماعی تفاوت وجود دارد.
در دوره نوجوانی به خصوص در اواخر این دوره، احساس عدالت مقایسه ای شکل می گیرد و فرد علاقمند رفتار عادلانه افراد نسبت به خود می باشد. نوجوانان معمولا در این رابطه، والدین دوستان خود را برای پدر و مادرشان مثال می زنند و در این زمینه با آنها به بحث و گفتگو می پردازند. مثلا رفتار آنها، وضعیت شغلی، اقتصادی آنها، وضعیت ظاهری آنها را به رخ والدین خود می کشانند. یا رفتار والدین خود را با خواهر و برادران و خود وی مقایسه می کنند و خواهان عدالت و رفتار درست والدین و اطرافیان می باشند.
به این ترتیب شکل گیری مفهوم عدالت در محیط خانواده شروع شده و در زمینه های دیگر اجتماع رشد می یابد.
در مرحله سوم نوجوانی (ورود مجدد به اجتماع) نوجوان سعی بر کاهش روابط شدید گذشته با گروه همسالان را دارد و این موجب ایجاد ارتباطات دیگری در زمینه های مختلف اجتماعی می گردد و چنانچه این روند به خوبی پیش برود شاهد هویت منسجمی در پایان نوجوانی خواهیم بود و پس از طی مراحل نوجوانی، تمرینات زیادی انجام داده، کسب تجربه نموده، مهارتهای لازم برای برقراری ارتباطات اجتماعی را بدست آورده و می تواند نقش های مختلف اجتماعی از قبیل همسر، دانشجو، سرباز، شاغل و... را ایفا نماید.
ماهواره های تلویزیونی یکی از تکنولوژیهای نوین ارتباطی هستند که قلمرو وسیعی از مناطق جغرافیایی را تحت پوشش خود قرار می دهند. کشورها به مدد این ابزار اطلاعات، اخبار و برنامه های گوناگونی را با اهداف مختلف سوار بر امواج نامرئی به فراسوی مرزهای سیاسی خود می فرستند.
رسانه های ارتباط جمعی، میلیونها انسان متعلق به فرهنگهای متنوع را به یکدیگر پیوند می دهند و از این طریق انبوه مردم دنیای وسیع و پر تنوع امروز با کمک کامپیوترها و ماهواره ها همانند یک روستای کوچک از مسائل و مشکلات هم باخبر می شوند، جمله مشهور مک لومان که در رسانه تداوم جسم و تواناییهای ماست بیانگر این مطلب است.
رسانه های جمعی امروز توانسته اند نظام عصبی منا را به نحوی گسترش دهند که جهان ما به مثابه یک دهکده جهانی فرض می شوند و در چنین وضعی مسائل مردم اقصی نقاط دنیا مسئله ما تلقی می گردد. تصور و ادراک ما از مردم و دنیا در چنین شرایطی به مقدار زیادی بستگی به تصویری دارد که از طریق وسایل ارتباط جمعی به ما منتقل می شود که ما باید با جنبه های سیاسی ، اجتماعی، فرهنگی آن مواجه شویم. غیر قابل دسترسی، غیر قابل مشاهده و در بسیاری از موارد دور از ذهن ماست. این دنیا باید از طریق وسایل ارتباط جمعی برای ما شناخته و تبیین شود. ...
چکیده
فصل اول
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت ضرورت پژوهش
هدف کلی
تعاریف نظری پژوهش
فصل دوم
رشد اجتماعی نوجوان
رشد اجتماعی نوجوان
رشد اخلاقی و اجتماعی جوانی
رشد اجتماعی
تصمیم دشوار برای ماهواره
تاثیر مادر در رشد اجتماعی کودک
رشد بدنی تند
رفتارهای ناهنجار نوجوان
چرا رشد اجتماعی ضروری است
رشد و تکامل اجتماعی
تغییر رفتار اجتماعی در نوجوانی
دیدگاه های مختلف در مورد رشد اجتماعی
تعریف ارتباط
کارکردهای وسایل ارتباط جمعی
وضعیت تلویزیون ایران
اثرات ووسایل ارتباط جمعی
فهرست مطالب
عنوان صفحه
نقش آموزشی و آگاهی بخشی
رسالت ووظایف ارتباط جمعی
عوامل موفقیت رسانه ها در جلب مشارکت مردم
نقش رسانه ها در شگل گیری افکار عمومی
درد تنهایی
قضاوت
انتقاد
سوال های زیاد و نامناسب
احساس گناه ، پشیمانی ، تاسف
فصل سوم
جامعه آماری مورد مطالعه
تعیین حجم نمونه و روش نمونه گیری
روش اجرای پژوهش
فصل چهارم
مقدمه
جدول آماری پژوهش
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات پژوهش
منابع و ماخذ